Artikelen over: Ik ben een uitzendkracht

PAWW

Op 1 augustus 2022 is de verplichting van de PAWW (Private Aanvulling WW en WGA) in werking gegaan. Dit is een artikel vanuit de ABU Cao.

Achtergrond
In 2016 werd de duur van de WW en de loongerelateerde WGA verkort van 38 maanden naar maximaal 2 jaar. Sociale partners spraken toen af dat de gemiste maanden privaat gerepareerd kon worden in de PAWW. Hiermee wordt het recht op een uitkering na betaalde arbeid weer verlengd tot de oorspronkelijke duur. De aanvullingsregeling is vastgelegd in de verzamel-cao PAWW, en de uitvoering van dit private initiatief is neergelegd bij de Stichting PAWW (SPAWW). Werknemers van organisaties die zijn aangesloten bij de SPAWW, kunnen aanspraak maken op een PAWW-uitkering.

Als medewerker moet je zelf de PAWW aanvragen via Stichting PAWW.

Bijdrage
De PAWW-bijdrage wordt berekend over het brutoloon. In 2022 is de hoogte van de bijdrage 0,2% van het brutoloon. Dit betekent dat wij 0,2% inhouden op je bruto loon, maar daarentegen ontvang je een compensatie die gelijk is aan het bedrag wat er wordt ingehouden waardoor je er niks van merkt in je loon.

Bijgewerkt op: 02/08/2022

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!