Artikelen over: Ik ben een uitzendkracht

Hoe werkt het pensioen opbouwen?Uitzendkracht


Ben jij als uitzendkracht bij ons aan het werk? Er is een pensioenregeling die voorziet in de opbouw van pensioen voor uitzendkrachten van 21 jaar en ouder. Deze regeling wordt uitgevoerd door de Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP). Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen een Basisregeling en een Plusregeling, afhankelijk van het aantal weken dat je werkzaam bent geweest.

Basisregeling


Vanaf je 21e neem je deel aan de basisregeling. De pensioenpremie van 8% in de Basisregeling wordt volledig door ons betaald en als werknemer bouw je in deze regeling 7,3% op over de pensioengrondslag. De duur van de basisregeling bedraagt 52 gewerkte weken. De opbouw van pensioen kun je terugvinden onderaan je loonstrook onder het kopje overige.

Plusregeling


De Plusregeling geldt voor uitzendkrachten die meer dan 52 weken werkzaam zijn geweest voor dezelfde uitzendonderneming, of minimaal 52 weken deelnemer zijn geweest aan de Basisregeling, zonder onderbreking van 52 weken of langer. Voor de pensioenpremie in de Plusregeling geldt dat wij als werkgever 2/3 (8%) van het totale premiepercentage (12%) betalen. 1/3 (4%) hiervan word ingehouden op je salaris. De pensioenopbouw is niet hetzelfde als de pensioenpremie die wij of jij betaalt. De hoogte van de pensioenopbouw in de Plusregeling is afhankelijk van je leeftijd. Deze percentages kun je vinden via: https://www.stippensioen.nl/werknemer/nieuws/definitieve-cijfers-bedragen-en-belangrijke-wijzigingen-voor-uw-pensioen-in-2023/.

Voor meer informatie verwijzen we je door naar de ABU cao, hoofdstuk 7 artikel 32 en Bijlage II en naar de website van StiPP.

Indien je al eerder in de uitzendbranche hebt gewerkt en 21 jaar en ouder bent, is het mogelijk dat je al volgens de Basis- of Plusregeling van StiPP pensioen opbouwt. De opbouw in de basisregeling blijft 52 weken staan. Als je binnen deze 52 weken opnieuw gaat werken in de uitzendbranche, ga je verder met opbouwen in de basisregeling. Zo niet, dan start je weer aan het begin van de basisregeling. Het recht op de Plusregeling blijft 26 weken staan. Als de onderbreking langer is dan 26 weken, dan neem je weer deel aan de Basisregeling.

Voordat wij je pensioenregeling kunnen overnemen, is het belangrijk dat je bij StiPP je pensioenopbouw opvraagt en dit bij ons aanlevert via [email protected] rond je eerste werkdag.

Payrollkracht


Ben jij als payrollkracht bij ons aan het werk? Dan val je onder het pensioen uit de Cao van je opdrachtgever of onder een adequate pensioenregeling. Raadpleeg hiervoor de Cao van je opdrachtgever of bekijk je arbeidsovereenkomst.

Bijgewerkt op: 23/05/2024

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!