Uitzendkracht
Ben jij als uitzendkracht bij ons aan het werk? Er is een pensioenregeling die voorziet in de opbouw van pensioen voor uitzendkrachten van 21 jaar en ouder. Deze regeling wordt uitgevoerd door de Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP). Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen een Basisregeling en een Plusregeling, afhankelijk van het aantal weken dat je werkzaam bent geweest.

De pensioenindeling wordt bepaald op basis van het aantal gewerkte weken. In de eerste 8 gewerkte weken bouw je geen pensioen op. Heb je 8 weken gewerkt voor dezelfde werkgever en ben je 21 jaar of ouder? Dan begin je met pensioenopbouw in de basisregeling.

Basisregeling
Vanaf 8 gewerkte weken neem je deel aan de Basisregeling. De pensioenpremie in de Basisregeling wordt volledig door ons betaald en bedraagt 2,6% van het bruto uurloon met een maximum pensioengrondslag van €24,76 per uur. De duur van de basisregeling bedraagt 52 gewerkte weken. De opbouw van pensioen kun je terugvinden onderaan je loonstrook onder het kopje overige.

Plusregeling
De Plusregeling geldt voor uitzendkrachten die meer dan 60 weken werkzaam zijn geweest voor dezelfde uitzendonderneming, of minimaal 52 weken deelnemer zijn geweest aan de Basisregeling, zonder onderbreking van 52 weken of langer. De pensioen premie voor de Plusregeling bedraagt 12% over de pensioengrondslag en is voor 2/3 deel ten laste van de werkgever (8%) en voor 1/3 deel ten laste van de werknemer (4%). Bij de opbouw van de Plusregeling zie je daarom een inhouding op je loonstrook staan onder het kopje omschrijving (Pensioen StiPP Plus), hierdoor ontvang je netto iets minder.

Voor meer informatie verwijzen we je door naar de ABU cao, hoofdstuk 7 artikel 32 en Bijlage II en naar de website van StiPP.

Indien je al eerder in de uitzendbranche hebt gewerkt en 21 jaar en ouder bent, is het mogelijk dat je al volgens de Basis- of Plusregeling van StiPP pensioen opbouwt. Het recht om aan de Basisregeling deel te nemen blijft 52 weken bestaan. Als je binnen 52 weken opnieuw gaat werken in de uitzendbranche, ga je in de Basisregeling door. Zo niet, dan moet je eerst weer 8 weken werken. Het recht op de Plusregeling blijft 26 weken staan. Als de onderbreking langer is dan 26 weken maar korter dan 52 weken dan neem je weer deel aan de Basisregeling. Als de onderbreking langer is dan 52 weken dan moet je eerst weer 8 weken werken. Als het korter dan 52 weken geleden was dat je deelnemer was aan de Basisregeling, dan ga je direct verder opbouwen in de Plusregeling.

Voordat wij je pensioenregeling kunnen overnemen, is het belangrijk dat je bij StiPP je pensioenopbouw opvraagt en dit bij ons aanlevert via salaris@365werk.nl rond je eerste werkdag.

Payrollkracht
Ben jij als payrollkracht bij ons aan het werk? Dan val je onder het pensioen uit de Cao van je opdrachtgever. Raadpleeg hiervoor de Cao van je opdrachtgever.
Was dit artikel nuttig?
Annuleer
Dankuwel!